Apple iPhone SE 2022 review | Degelijk toestel blijkt over datum | SmartphoneMan

22 Views


Published
De Apple iPhone SE is aan zijn derde generatie toe: de iPhone SE 2022. Hoewel het alweer twee jaar geleden is dat zijn voorganger uitkwam, is er niet zo gek veel veranderd. In deze review leg ik je uit waarom dat een probleem is.

Met dank aan YourMacStore!

De Apple iPhone SE 2022 kopen:

Je kunt op twee manieren naar de iPhone SE kijken: een hopeloos ouderwets toestel dat een goedkope poging van Apple is om veel geld binnen te harken, of een toestel dat de basis erg goed voor elkaar heeft en de prijs laag houdt door fancy moderne extra’s achterwege te laten. Op zich zijn dat twee logische zienswijzen, maar ik moet zeggen dat de eerste wat mij betreft overheerst.

Toen 2 jaar geleden de Apple iPhone SE 2020 uitkwam concludeerde ik hetzelfde, maar toen had de sterke basis wat mij betreft de overhand. Inmiddels is de smartphonemarkt echter twee jaar verder en lijkt de SE stilgestaan te hebben. Er zijn eigenlijk drie wezenlijke verschillen: de chipset, de 5G-ondersteuning en de batterij. Verder is de beeldverwerking van de camera iets beter, heeft het toestel wat meer werkgeheugen en wordt de software langer ondersteund. Belangrijke verbeteringen, maar de smartphone voelt nog steeds als hetzelfde toestel dat twee jaar geleden al hopeloos verouderd was.

Het neemt niet weg dat de iPhone SE 2022 voor mensen die een no-nonsense iPhone willen een erg goed toestel is met een goede camera, uitstekende prestaties, een luxe waterdicht ontwerp en draadloze laadfunctie. Maar tegenwoordig verwacht ik voor €500 toch echt wel iets moderners.

Deze hoofdstukken worden in de video behandeld:

00:00 Intro
00:39 Design
02:38 Scherm
04:25 Prestaties
05:38 Software
06:02 Camera
07:50 Batterij
08:36 Conclusie

---------------

Steun SmartphoneMan door een aankoop te doen via een van deze affiliate links:

- Amazon:
- :
- CoolBlue:

---------------

Graphics met dank aan @markelijk:

SmartphoneMan: 2x per week een nieuwe video die jou helpt met het kiezen van de juiste smartphone.

SmartphoneMan is hét YouTube kanaal dat jou helpt met het kiezen van een nieuwe smartphone. SmartphoneMan Dominick was jarenlang actief als reviewer bij WANT en All About Phones en richt zich met dit kanaal op iedereen die een smartphone wil kopen. Met gedegen onafhankelijke reviews en kooptips die voor iedereen begrijpbaar zijn. Daarbij komen juist ook de minder dure smartphones die veel waar voor hun geld bieden aan bod.

Apple, Samsung, Nokia, Motorola, Huawei, Oppo, Realme, Xiaomi enzovoorts; u vraagt, wij draaien!
Category
Smartphone Reviews
Be the first to comment