Oppo Reno 6 review | Prachttoestel schiet tekort | SmartphoneMan

1 Views


Published
De Oppo Reno-serie draait op mooie ontwerpen en goede multimediafuncties. Dat zijn precies de twee sterke punten van de Oppo Reno 6, waar je in deze video alles over hoort.

De Oppo Reno 6 kopen:

De Oppo Reno 6, of Oppo Reno 6 5G zoals het toestel voluit heet, is een middenklassesmartphone met vooral een prachtig ontwerp. Het toestel is strak, heeft een bijzondere achterkant en is prachtig afgewerkt. Wat dat betreft is hij niet van een high-end smartphone te onderscheiden. Ook de camera's doen goede zaken: die hebben een uitgebreide filmfunctie en best goede nachtmodus. Ook de supersnellaadfunctie van het toestel is een duidelijk voordeel.

Helaas kent die focus op luxe wel een prijs op andere vlakken. Intern komt de Oppo Reno 6 bijvoorbeeld dichter bij een budgetsmartphone in de buurt, dan bij een high-end toestel. De MediaTek Dimensity 900-chipset is zowel op papier als in de praktijk geen goede match voor een telefoon van bijna €500. Bovendien is het ontwerp van de Oppo Reno 6 weliswaar luxe, maar mist het ook wat functies zoals bescherming tegen water of stereospeakers. Ook het software-verhaal van de Reno 6 heeft zo zijn plus- en minpunten. De interface is fijn en het updatebeleid goed, maar de hoeveelheid bloatware valt erg tegen.

Kortom, de Oppo Reno 6 is een prachtige smartphone waar zeker het nodige voor te zeggen valt. Maar tegelijk heeft het toestel een paar stevige nadelen voor de prijs die je er voor betaalt. Wat belangrijker is, is uiteindelijk een persoonlijke keuze, maar in deze video help ik je ermee.

Deze hoofdstukken worden in de video behandeld:

00:00 Intro
00:15 Design
01:48 Scherm
02:13 Prestaties
03:27 Software
05:26 Camera
06:38 Batterij
07:43 Conclusie

---------------

Steun SmartphoneMan door een aankoop te doen via een van deze affiliate links:

- Amazon:
- :
- CoolBlue:

---------------

Graphics met dank aan @markelijk:

SmartphoneMan: 2x per week een nieuwe video die jou helpt met het kiezen van de juiste smartphone.

SmartphoneMan is hét YouTube kanaal dat jou helpt met het kiezen van een nieuwe smartphone. SmartphoneMan Dominick was jarenlang actief als reviewer bij WANT en All About Phones en richt zich met dit kanaal op iedereen die een smartphone wil kopen. Met gedegen onafhankelijke reviews en kooptips die voor iedereen begrijpbaar zijn. Daarbij komen juist ook de minder dure smartphones die veel waar voor hun geld bieden aan bod.

Apple, Samsung, Nokia, Motorola, Huawei, Oppo, Realme, Xiaomi enzovoorts; u vraagt, wij draaien!
Category
Smartphone Reviews
Be the first to comment